Diplomatlara Ülkemizin Değerleriyle İlgili İyi Örneklerimizin Gösterilmesine Yönelik Kurumsal Ziyaretler ile Farkındalıklarını Geliştirmek

Güney Kore Büyükelçiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü ve

Medikal Turizm Derneği İle Engelli Çocukların Rehabilitasyonunda Ulusal

Uygulamalarımızda Saray Engelsiz Yaşam Merkezi Ziyareti

Ülkemizde sosyal dezavantajlı bireyler için birçok kurumsal kamusal, akademik alanlarda başta rehabilitasyon ve korunma olmak üzere birçok faaliyet yürütülmektedir. Ülkemizdeki bu çalışmalarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Ankara’ da faaliyet gösteren Saray Engelsiz Yaşam Merkezi’ nde yaklaşık 800 özel bakım gerektiren çocuklar için atölyeler ile beceri, sportif faaliyetler, meslek edindirme gibi birçok faaliyetler yürütülmektedir. Medikal Turizm Derneği organizasyonu ile ülkelerarası dayanışma ve karşılıklı tecrübe değişimlerinin gerçekleştirilmesi için değişik büyükelçilikler ile başta büyükelçileri olmak üzere bu tür kurumlara ziyaretler gerçekleştirilerek kurumsal çalışmalarımızın ne düzeyde olduğunun paylaşımı gerçekleştirilmektedir. 25.09.2017 tarihinde Güney Kore Türkiye Büyük Elçisi Yun-So Ço ve Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong Woo Choi ile ekibi Saray Engelsiz Yaşam Merkezi’ nde engelliler için yapılan çalışmaları yerinde görmüşlerdir.