İZMİR Anadoluya Yolculuk Çalıştayı

29 Aralık 2021

Seyahatin Yol Haritası 2022 Yılında Neleri Gösteriyor

2022’de Gezginlerin Yol Haritasına Işık Tutacak Anadoluya Yolculuk Çalıştaylarının ikincisi, 8 Aralık 2021 tarihinde İzmir Çeşme’de Boyalık Beach Otel’de gerçekleşti.
Koronavirus pandemisinde küresel olarak etkilenen en önemli ekonomi alanlarından birisi de turizm sektörü olmuştur. Gelirlerinin ve istihdamının önemli bir kısmını turizm ekonomisi ile ayakta tutan ülkemiz, pandeminin doğurduğu küresel ve ulusal bu kayıplardan olağanüstü düzeyde fazla etkilenmiştir.

Ülkemizdeki turizm ekonomisinin pandemi krizindeki kayıplarını yeniliklerle ve değer yaratacak içeriklerle nasıl başarı alanlarına dönüştüreceğinin ivedilikle tartışılması kaçınılmazdır. Bunun için ülkemizde rekabetten şuan için az etkilenen, alternatif turizm alalarında hizmetlerin geliştirilmesine ihtiyaç vardır.
Medikal Turizm Derneği alternatif turizmde başarı alanlarını yaratılmasına yönelik çeşitli sektör liderlerinin bir araya geleceği; 6 bölgeden seçilen Afyon, Trabzon, Antalya, İzmir, Çanakkale ve Ankara olmak üzere 6 ilimizde çalıştaylar yapılmasının yararlı olacağını düşünmüştür. Bu doğrultuda Medikal Turizm Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında sağlanan mutabakat ile söz konusu çalıştayların yapılması planlanmıştır.

Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri bulundukları belirlenen illerde turizmde potansiyel kuruluş temsilcilerini bir araya getirerek, söz konusu çalıştayların tamamen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Medikal Turizm Derneği tarafından yönetilmesi ve tartışılacak hususlar ile ilgili değerlendirmelerin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulması sağlanacaktır. Çalıştayların final değerlendirmeleri Medikal Turizm Derneği tarafından tüm kamuoyu ile paylaşılacak.
Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr.Sinan İbiş tarafından Aralık 2021 ve Ocak 2022 takvimi içerisinde gerçekleştirilecek çalıştaylar da; yerel seyahat unsurlarının neler olduğu, potansiyel alanların turizm ekonomisinde nasıl değerlendirileceği, gezginlerle seyahatlerin buluşması ve sürdürülebilirlik hususlarında strateji planlarının nasıl gerçekleştirileceği, taraflara düşen roller gibi birçok temel hususlar da masada olacak.

Çalıştaylar da şehirlerin kamu yöneticileri, ulusal politika belirleyicileri, akademisyenleri, çeşitli sektörlerdeki kuruluş temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri de sözel katılımları ile çalıştaylara katkı sağlayacaklar.

Medikal Turizm Derneği tarafından Dr.Sinan İbiş 2022 yılındaki turizmin yol haritasının planlanmasında şu hususlara dikkat çekiyor;

1.Birçok sektör 2022 yılında ekonomi alanlarındaki yol haritalarını gözden geçirmekte, başarı stratejileri ile atacakları adımlarını güncellemekte, iş planlarına yeni değerler katarak kaybettikleri iş kapasitelerini tekrar geri kazanmayı amaçlamaktadır.
2.Pandemi ile yerel, ulusal ve küresel gezginlerin seyahat tercihlerinde de belirgin değişiklikler olmuştur ve bu tercihleri seyahat plancılarının dikkate almaları gerekmektedir.
3.Bu değişiklikler turizmde dijitalleşme, kişisel ve kurumsal tercihlerden zenginleştirilmiş seyahatler, detaylandırılmış seyahat deneyimlerinin her aşaması ile ilgili kişilerin hijyen, sağlık, güvenlik, seyahat öncesi ve sürecinde bilgilenme, heyecan ve kişiselleştirilmiş sürpriz deneyimler gibi hususlarda talepleri belirginleşmiştir.
4.Turizmin temel argümanı olan seyahatin planlanmasında klasik tercihler artık terkedilme eğilimindedir ve seyahatlerde deneyim ile sürdürülebilirlik hususları ön plana çıkan iki ana husus olarak dikkati çekmektedir.

İlgili Kişi : Sibel Güngör / 0532 681 16 75

Test

Form Gönderimi

Tamam