Adölesan Çağındaki Çocukların (11-14 Yaş) ve Velilerinin Obezite Durumları ile Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi Projesi

Ankara’ da ilköğretim okullarında çocuklarda, öğretmenlerinde ve annelerinde neden obezite gelişiyor konusunda 6.400 kişide proje araştırması gerçekleştirilmiştir. Projede İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi, Ankara Tıp Fakültesi, Medikal Estetik Hekimleri Derneği, Medikal Turizm Derneği, Flavius Obezite Klinikleri, Samsung işbirliği yapmıştır.

Projede yapılan araştırmanın çıktıları bir proje ve hedef kişiler için eğitim konularını içeren bir kitapta toplanmıştır. Obeziteyi önlemeye yönelik iki ayrı 300 kişilik grupların katıldığı; Çocuklarda Obezitenin Önlenmesi Projesi Fazla Kiloları Taşımayın Konferanslarında ilköğretim okulları öğretmenleri, yöneticileri ve çeşitli sağlık kurumları çalışanları yöneticilerine, Mayıs 2014 ve Haziran 2015 tarihlerinde eğitimler gerçekleştirilmiştir.              Bu projenin çıktılarının yer aldığı anketler ve raporları ile öğretmenlerin ve annelerinin obezitenin önlenmesindeki eğitim konuları yer alan kitap 3.000 adet basılarak dağıtımı tamamlanmıştır. Ayrıca bu konuda ulusal ve yerel yazılı, dijital ve televizyon medyasında birçok haber yapılmıştır.