Kurumsal Sosyal Destek Servisleri Projesi

Covid-19 süreçlerinde hastalığın gerek bulaşma korkusu, gerekse hastalık sürecinin birebir yaşanmasına yönelik; bireysel, kurumsal alanlarda çaresizlikleri baş edilemez hale getirmiştir. Bu süreçlerde kurumsal çalışanlar ile aileleri başta olmak üzere temas ettikleri insan kaynaklarının desteklenmesine yönelik Türkiye’ de ilk defa Sosyal Destek Servisi projeleri oluşturulmuş ve bu projeler Medikal Turizm Derneği, Özel Flavius Polikliniği liderliğinde; Halkbank Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlükleri olmak üzere, 48 bin kişilik çalışanları ile 140.000 kişilik aileleri ve sayısını bilemediğimiz insan kaynaklarının faydalanımı sağlanmıştır. Bu süreçte risklerin yönetimi, sosyal destek olarak sağlık danışmanlarımızın bireysel ve kurumsal destekleri ile 1,5 yıllık bir çalışma yürütülmüş, kurumsal hastalık haritaları da çıkarılarak kurumsal önlemler ve bilgilendirmeler hazırlanmıştır. Bu projeye yönelik iki haftada bir banka içerisinde tüm personelin bilgilendirilmesine yönelik bilim insanlarının katılımlarıyla 10 ayrı TV programı yapılmıştır. Bu projede danışma kurulu ile proje topiklerinin belirlenmesi ve  içerik temini ve planlaması Medikal Turizm Derneği ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından sağlanmıştır.