3.Yaş İçin Sosyokültürel Etkinlik Merkezi Projesi

Yaşlıların sosyalleşecekleri, etkinlikte ve kendi aralarında iletişimde bulunacakları, nesiller ile iletişim kurabilecekleri Yaşlı Kreşi olarak adlandırılacak bir kuruluş ve bu yaşlılar için kurulacak bir telecare - telehealth pilot projesi (çağrı merkezi, evde ve mobil takip sistemleri) ile tehlikelere ve kayıplara karşı gerçekleştirilmiştir. Bu konuda ulusal yazılımımızın gerçekleştirilmesinde de Medikal Turizm Derneği knowhow desteği sağlamaktadır. Pilot projede, 30 kişi takip etmiştir.

Proje, Kalkınma Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı destekleri, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlükleri işbirlikleri ile Medikal Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilmiştir, proje 15 Eylül 2015 tarihinde imzalanmış protokol ile başlamıştır. Bu projede yaklaşık 200 yalnız yaşayan yaşlı bireye sosyokültürel etkinlik merkezinden hizmet sağlanacaktır. Proje, Mayıs 2016’ da tamamlanmıştır.