Alzheimerli Kişiler İçin Takip İçin Vahit Amca Projesi

Avrupa Birliği müktesebatına göre devletimiz uygulamaları ve yürürlükte olan hizmetlerini her geçen gün daha fazla gerçekleştirme yolundadır. Ülkemizde sosyal dezavantajlı bireylerin bakımları ve ihtiyaçları ile ilgili uygulamaların yerel yönetimlere devri ile ilgili çalışmalar sürmektedir. Medikal Turizm Derneği özellikle ülkemizde resmi kayıtlara göre 560.000 civarında olan ve Alzheimer tanısı konmuş bireylerimiz için Vahit Amca Takip Projesi hazırlanmıştır. Ülkemizdeki Alzheimerli kişilerin güvenli, kontrollü, aktif ve mutlu yaşamaları ile toplumsal katılımlarını sağlamak; Alzheimerli kişilerin ailelerinin bu bireyler ile ilgili bazı bilgileri anında elde edebilmesini sağlamak üzere Vahit Amca Alzheimer Takip Projesi yapılmıştır. Bu proje için ulusal bir yazılım ve takip sisteminin geliştirilmesi çalışmaları devam etmektedir ve çalışmaların Mart 2017’ de yazılım ve donanım kısmı tamamlanmış ve şu an piyasaya arz çalışmaları sürmektedir.

Ayrıca Medikal Turizm Derneği tarafından ülkemizdeki yaşlanma süreçlerinde algının geliştirilmesine yönelik sivil toplum kuruluşlarını destekleyen makamlar ile görüşmeler yapılarak yaşlılık süreçlerindeki projelerin desteklenmesinin önemi anlatılmış, bu çerçevede yaşlanma ile ilgili proje destekleri programlarına aldırılmıştır. Yaşlanma algısının geliştirilmesine katkı sağlamak üzere birçok kurum tarafından yazılı materyallerinde kullanılan “Yaşlılar İçin Elele” logosu üretilmiştir.