Yaşlılık Sigortası Projesi

Ülkemizde yaklaşık 6 milyon kişi 65 yaş ve üzerindedir, ülkemiz en hızlı yaşlanan ülkeler arasına hızla tırmanmaktadır. Her bireyin yaşlandığında yaşlılıkla ilgili ihtiyaçlarının özgürce karşılanmasında bir model olabilecek yaşlı bakım sigortasının ülkemizde de hayata geçirilmesi için İtalya, Fransa, Amerika, Kanada, İrlanda, İngiltere, Almanya’ daki yaşlı bakım destek sigortaları incelenmiştir ve uluslararası sigorta şirketleri başta olmak üzere SGK, Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerimiz Medikal Turizm Derneği tarafından yürütülmektedir. Ayrıca uluslararası sigorta şirketlerinden Allianz, Euroko, BNP Paribas Cardif, Anadolu Sigorta şirketleriyle de yaşlılık sigortaları konularında toplantılar gerçekleştirilmiştir. Şu an Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ nda devletimize ait bir sigorta sisteminin geliştirilmesi ile özel sektörde özel tercihli bakım sigortasının geliştirilmesi ile ilgili görüşmeler ve ön çalışmalar sürdürülmektedir.