Kuzey Kıbrıs’da Turizm ve Ekonomi Çalıştayı

23 Eylül 2022

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye’den Medikal Turizm Derneği organizasyonu ve Halkbank Genel Müdürlüğü iş birliği ile Turizm ve Ekonominin geleceğinin masaya yatırıldığı geniş katılımlı çalıştay Uzman Dr.Sinan İbiş moderatörlüğünde 15 Eylül 2022 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs’da Girne Acapulco Otel’de gerçekleştirildi.

Çalıştaya Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Maliye Bakanı Alişan Şan ve milletvekilleri ile; Türkiye Cumhuriyeti adına Lefkoşe Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr.Sinan İbiş katıldılar.

Kıbrıs İçin Harekete Geç

Medikal Turizm Derneği tarafından organize edilen çalıştayın moderatörlüğünü Uzman Dr.Sinan İbiş gerçekleştirdi. Turizm ve Ekonomi başlıkları kapsamında gerçekleştirilen, 88 katılımcı ile yaklaşık 6 saat süren çalıştayda kamu, özel, akademi, STK ve diğer kuruluşların temsilcileri bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs’ın ekomisindeki fırsatlar ile ekonominin daha iyi hale getirilmesine yönelik birçok soru katılımcılar ile interaktif olarak irdelendi. Yapılan çalıştayda kayıt altına alınan tüm konuşmalar önümüzdeki günlerde Perita Analitik Uzmanlık Şirketi tarafından değerlendirilerek rapora dönüştürülecek, elde edilecek rapor ise Kuzey Kıbrıs’da tüm ilgililerle paylaşılacaktır.

Gerçekleştirilen ekonomi ve turizm çalıştayına Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı ve diğer bakanlıklar en üst düzeyde katılım göstererek Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik kalkınmasında öne çıkacak hususların tespit edilmesine önem verdiklerini ortaya koydular.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın ise Kuzey Kıbrısda kadın girişimciler başta olmak üzere girişimcilik, kobi ve esnaf faaliyetlerini de yeni kredi paketleri ile destekleyeceklerini açıklamaları büyük ilgi topladı.

Çalıştayın planlayıcısı Uzman Dr.Sinan İbiş ise Kıbrıs’ın özellikle turizm, eğitim ve ticaret adası olma başlıklarında rollerinin gelişime açık olduğunu, özellikle pandemi sonrasında AB ülkelerindeki yaşlı bireylerin yaşam ve bakım hizmetleri için Kuzey Kıbrıs’ın olağanüstü imkanlara sahip olduğunu, yaşlı merkezli turizm planlama ve pazarlamasına yönelik strateji adımlarının ise atılmasında zamanlamanın son derece doğru olduğu belirtildi.

Geniş bir perspektifte gerçekleştirilen çalıştayın önümüzdeki aylarda sınırlı başlıklarla tekrar edilmesi konusunda ise KKTC Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşe Büyükelçiliği, Halkbank Genel Müdürlüğü ve Medikal Turizm Derneği arasında sözel mutabakata varıldı.

Test

Form Gönderimi