Tıp Turizmi, Yaşlı Bakımı Turizmi ve Engelli Turizminde Profesyonellerin Eğitimleri Projesi

Ülkemizdeki tıp, engelli ve yaşlı bakımı turizmlerinin geliştirilmesi için; turizm, sağlık, yaşlı bakımı ve diğer ilgili tüm sektörel kişilere; kapasite, iş potansiyeli, inovasyon ve strateji yeteneklerini geliştirmek üzere 40 ülkedeki büyükelçiliklerimizdeki turizm ataşelerimizin eğitilmesi Medikal Turizm Derneği tarafından planlanmış ve buna yönelik eğitim programı hazırlanmıştır. Bu eğitim programı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılacak ortak çalışma ile uzaktan eğitim imkanları ile gerçekleştirilerek ülkemizin turizm kaynaklarının ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır. Bu amaçları öngören bir AB projesi hazırlanmıştır.

Ayrıca ülkemizde alternatif turizm alanları olan yaşlı bakımı, engelli bakımı, tıp ve termal rehabilitasyon, sporcu sağlığı gibi alanlarda uluslararası faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kurum ve kuruluşların yetkililerinin bu turizm alanlarında eğitime tabii tutulmaları ülkemizin turizm verimliliği açısından son derece önemlidir. Bu çerçevede Medikal Turizm Derneği olarak ilgili kurumlarla görüşmeler ile ilgili mevzuatların düzenlenmesi konusunda çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir.